Hävettää laittaa kakun kuva tänne... Marsipaani oli todella vaikea käsitellä, tarttu käsiin ja pöytään kiinni, vaikka kuinka tomusokeria laitoin alle. no, eipä siinä vielä kaikki. Kostutin liikaa kakun kantta, joten vähä pääs repeytymään :D Mutta eipä se haittaa.. =)

Maku on tosi hyvä.. :) Pohja sopivan pehmeä ja mousse on suussa sulavaa, namnam :) En välitä kauheasti marsipaanista, se saattaa jäädä lautaselle. :D

En keksinyt, että miten koristelisin tuon. Näyttää niin tyhjälle.... Joten päätin olla koristelematta, ens kerralla sitten askartelen siihen jotain :) 

POHJA:

tsekkaa ohje edellisestä marsipaanikakusta: http://reseptico.vuodatus.net/blog/2553562/suklaapohjainen-hyytelo-marsipaanikakku/ Kostukkeena käytin juissin päärynämehua.

 

SUKLAAMOUSSE OHJE:

2 pientä liivatelehteä

175 g tummaa suklaata

½ dl vahvaa kahvia

2 keltuaista

2 valkuaista

2 dl kuohukermaa

2 rkl sokeria

 

1. Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen

2. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa varovasti välillä sekottaen.

3. Lisää kahvi ja pehmenneet liivatteet sulaneen suklaan sekaan

4. Anna jäähtyä hetki ja lisää sitten keltuaiset

5. Vaahdota valkuaiset kulhossa kiinteäksi vaahdoksi (vaahto on valmista, kun voit kääntää kupin väärinpäin, eikä vaahto liiku)

6. Vaahdota kerma ja sokeri toisessa kulhossa

7. Lisää vaahdot suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi

Anna seoksen hyytyä jonkin aikaa jääkaapissa ja lisää se sitten vasta kakun päälle. Pidä irtopohjavuoan reunaa kakun ympärillä, että seos ei ala valumaan.