Tämmönen tuli väsättyä jonkun aikaa sitten. Käytin ohjetta apuna ja siinä kehotettiin leikkaamaan pohja kahteen osaan. Mutta se oli niin ohut, että en olisi saanut siitä mitään aikaiseksi. Joten tein nopeasti toisen samanlaisen pohjan. Täytteeseen tuli aivan liikaa liivatelehtiä. Erehdyin vielä laittamaan täytteen hetkeksi jääkaappiin, siitähän tuli ihan jankkia, mikä oli hankala levittää. No mutta näin tällä kertaa, hyvää oli, todella makeaa. :D KUVA ON HYVIN HUONO, TIEDÄN SEN ITSEKIN...... Parempi onni ensikerralla (toivottavasti)

 

AINEKSET:

150g margariinia tai voita

1½ dl sokeria

3 keltuaista

2½ dl vehnäjauhoja

½ dl kaakaojauhetta

2tl leivinjauhetta

1dl maitoa

MARENKI:

3 valkuaista

2 dl sokeria

TÄYTE:

3 liivatelehteä (tarvittaessa vähemmän... itse käytin 4, ja tuli liian jankkia)

2 pss Pirkka Choco Cappuccino jauhetta (pussin takana lukee vesimäärä, mitä en valitettavasti tarkalleen muista. Keitä yhden pussin verran vettä, ja kaada sitten sinne 2 pussia jauhetta. Näin saat tujumpaa!)

1 muna

½ dl sokeria

2 dl kuohukermaa

1tl vaniljasokeria

 

OHJE:

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi

2. Lisää rasva-sokerivaahtoon keltuaiset yksitellen vatkaten

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen yhdessä maidon kanssa.

4. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle.

5. Vatkaa marenkia varten valkuaiset vaahdoksi.

6. Kun valkaiset ovat valmiina (ei liikahda, vaikka käännät kupin väärinpäin) vatkaa vähitellen sokeri joukkoon. Jatka vakaamista vielä sokerin lisäyksen jälkeen

7. Levitä marenki taikinan päälle

8. Paista leivonnaista 175 asteessa uunin alaosassa 20-25 min. Tarvittaessa enemmän. Anna jäähtyä sitten rauhassa pellillä

9. (Tässä vaiheessa leikkaa joko pohja kahteen osaan, tai tee vielä yksi pohja)

10. Anna liivatelehtien pehmetä kylmässä vedessä 5-10 min. Puserra vesi liivatteista ja liuota ne vahvan cappuccinon joukkoon

11. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi

12. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla makusi mukaan

13. Sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon ensin jäähtynyt kahvi-liivateseos ja sitten kermavaahto.

14. Kun seos alkaa vähän hyytyä, kaada se pohjalevylle ja levitä tarvittaessa (muista tarkistaa, että pohjalevy on kokonaan jäähtynyt) Nosta toinen levy varovasti päälle

15. Voit koristella pinnan mm. sulatetulla suklaalla.