Monet sanovat, että marsipaani on helppo tehdä kakun päälle mutta minusta tuo ei sen helpompaa ollu :D Ja kakku itse oli harjoitus, piirtelyä myöten :D Piirtelyt tehtiin poikakaverin kanssa. Maku on todella hyvä! Marsipaani ei ollutkaan niin makeaa mitä luulin. Makean himo lähtee :D
POHJA:
2dl vehnäjauhoja
1½dl perunajauhoja
3tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
1tl vaniliinisokeria
1½ dl tummaa kaakaojauhetta
150g voita tai margariinia
3½ dl sokeria
3 munaa
3dl kädenlämpöistä maitoa
KOSTUTUS:
- täyttö edellisenä päivänä: 1dl
- täyttö tarjoilupäivänä 1 1/4 dl
OHJE:
1. Voitele irtopohja vuoka
2. Sekoita kuivat aineet keskenään
3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen.
4. Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito.
5. Kaada taikina vuokaan
6. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50-60 min
7. anna seisä vuoassa n. 15min ennen kumoamista.
KOSTUTA POHJA(T) MAIDOLLA ENNEN TÄYTTEEN LEVITTÄMISTÄ.
TÄYTE
3 pientä liivatelehteä
50-100g tummaasuklaata
4 dl kuohukermaa
1prk mascarponejuustoa tai kotimaista maustamatonta tuorejuustoa
3rkl sokeria
6rkl päärynämehua
OHJE
1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen
2. Rouhi tumma suklaa veitsellä tai monitoimikoneella.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarpone- tai maustamaton tuorejuusto ja sokeri
4. Kiehauta mehu ja sulata siihen liivatteet
5. Jäähdyttele hetken aikaa ja lisää sitten pienissä erissä täytteeseen
6. Sekoita joukkoon vielä suklaarouhe
7. Kaada täyte vuokaan pohjan / pohjien päälle ja anna hyydytä jääkaapissa
MARSIPAANIPINTA:
n. 500g marsipaania. (Käytin itse 250g ja ei ihan riittänyt, eli suosittelen ottamaan enemmän, jää koristeluunkin)
1. Levitä tomusokeria työpöydän päälle, ettei marsipaani tartu pöytään kiinni.
2. Pyöritä huoneenlämpöinen marsipaani pyöreäksi palloksi
3. Kauli marsipaani tasaiseksi pyöreäksi levyksi.
4. Siirrä marsipaani varovasti kakun päälle ja tasoita. Leikkaa ylimääräiset reunat pois.
Kommentit