Monet sanovat, että marsipaani on helppo tehdä kakun päälle mutta minusta tuo ei sen helpompaa ollu :D Ja kakku itse oli harjoitus, piirtelyä myöten :D Piirtelyt tehtiin poikakaverin kanssa. Maku on todella hyvä! Marsipaani ei ollutkaan niin makeaa mitä luulin. Makean himo lähtee :D

POHJA:

2dl vehnäjauhoja

1½dl perunajauhoja

3tl leivinjauhetta

3/4 tl suolaa

1tl vaniliinisokeria

1½ dl tummaa kaakaojauhetta

150g voita tai margariinia

3½ dl sokeria

3 munaa

3dl kädenlämpöistä maitoa

KOSTUTUS:

- täyttö edellisenä päivänä: 1dl

- täyttö tarjoilupäivänä 1 1/4 dl

OHJE:

1. Voitele irtopohja vuoka

2. Sekoita kuivat aineet keskenään

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen.

4. Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito.

5. Kaada taikina vuokaan

6. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50-60 min

7. anna seisä vuoassa n. 15min ennen kumoamista.

KOSTUTA POHJA(T) MAIDOLLA ENNEN TÄYTTEEN LEVITTÄMISTÄ.

 

TÄYTE

3 pientä liivatelehteä

50-100g tummaasuklaata

4 dl kuohukermaa

1prk mascarponejuustoa tai kotimaista maustamatonta tuorejuustoa

3rkl sokeria

6rkl päärynämehua

OHJE

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen

2. Rouhi tumma suklaa veitsellä tai monitoimikoneella.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarpone- tai maustamaton tuorejuusto ja sokeri

4. Kiehauta mehu ja sulata siihen liivatteet

5. Jäähdyttele hetken aikaa ja lisää sitten pienissä erissä täytteeseen

6. Sekoita joukkoon vielä suklaarouhe

7. Kaada täyte vuokaan pohjan / pohjien päälle ja anna hyydytä jääkaapissa

MARSIPAANIPINTA:

n. 500g marsipaania. (Käytin itse 250g ja ei ihan riittänyt, eli suosittelen ottamaan enemmän, jää koristeluunkin)

1. Levitä tomusokeria työpöydän päälle, ettei marsipaani tartu pöytään kiinni.

2. Pyöritä huoneenlämpöinen marsipaani pyöreäksi palloksi

3. Kauli marsipaani tasaiseksi pyöreäksi levyksi.

4. Siirrä marsipaani varovasti kakun päälle ja tasoita. Leikkaa ylimääräiset reunat pois.